Gratulerer med Nasjonal bibliotekdag 1. september

Norsk Bibliotekforening er initiativtaker til Nasjonal bibliotekdag. Norsk Bibliotekforening avd. Vestfold vil stå på stand på Tønsberg Torv søndag 1. september kl. 13.00-15.00. Velkommen til en prat. Ta gjerne turen videre til Tønsberg og Færder bibliotek som har søndagsåpent.

*Tønsberg og Færder bibliotek arrangerer Klimabrølet på Torvet i Tønsberg 30. august og Sommerlesfest 4. september.
*Sandefjord bibliotek arrangerte ungdomsdebatt på kulturhuset, og mange kom til «Ungdommens folkemøte». På Sandefjord bibliotek kan vi delta på folkemøte i forkant av valget. Arrangeres av NRK i samarbeid med Sandefjords Blad 3. september.
*Hof, Holmestrand og Sande bibliotek har gått sammen om et felles program for å feire Bokåret 2019, og i den forbindelse sender de 4 lokale forfattere ut på turne i de 3 bibliotekene.
*Revetal bibliotek har akkurat arrangert UKA for ungdomsskoleelever i samarbeid med ungdomskoordinatoren.
*Vestfold fylkeskommune samarbeider med kommunene Larvik og Horten om å være frifylke for forfulgte forfattere. Larviks fribyforfatter Wesam Almadani kommer til Horten bibliotek 2. september i inkluderingsuka.
*filmpåBiblio er et filmtilbud for barn i Larvik bibliotek, og filmvisning foregår lørdag 31. august.
Alle disse flotte arrangementene kan du lese mer om på Vestfoldbibliotekene.no. Vestfoldbibliotekene.no er en felles nettportal for folkebibliotekene og fylkesbiblioteket i Vestfold.
NBF Vestfold takker Vestfold fylkesbibliotek for glimrende innsats opp gjennom årene.

Skolebibliotekene og universitets- og høgskolebibliotekene formidler litteratur, og er med på å fremme leseglede. Elever og studenter blir veiledet i å finne relevant informasjon med god kvalitet i både trykte og digitale kilder. Dette er viktig for å kunne delta i demokratiske prosesser.

Vi har flere fagbibliotek i Vestfold. Biblioteket ved Aldring og helse samarbeider med kommunikasjonsenheten og faglig rådgiver om direkte kommunikasjon i Facebook 3. september om temaet utviklingshemning og aldring.